Uzené maso se švestkovou omáčkou
Seznam surovin
- uzené maso 600 gramů (vepřová plec bez kosti)
- švestky sušené 300 gramů (bez pecek)
- mandle 50 gramů (loupané)
- slivovice 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- cukr (podle chuti)
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- skořice (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Uzené maso uvaříme v neosolené vodě doměkka (pro rychlejší přípravu můžeme použít tlakový hrnec).
Sušené švestky zalijeme vodou, povaříme, slijeme (vodu si uschováme) a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem ze švestek a povaříme. Pak přidáme nakrájené švestky, slivovici, citronovou kůru a mandle nakrájené na nudličky, ochutíme skořicí, podle chuti osolíme, osladíme, promícháme a krátce povaříme.
Vařené uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme teplou švestkovou omáčkou. Podáváme s jemným houskovým knedlíkem.
Načítám komentáře...