Uzené steaky s vejci
Seznam surovin
- uzené maso 800 gramů (kotleta, kýta)
- šťáva pomerančová (z půlky citronu)
- med 2 lžíce
- paprika pálivá 1/2 lžičky (vločky)
- pepř barevný 1 lžička (drcený)
- rozmarýn 1 lžička (sušený, drcený)
- olej 4 lžíce
- vejce 4 kusy
Postup přípravy
V misce smíchejte pomerančovou šťávu se 2 lžícemi oleje, medem a kořením.
Maso zbavte tučných částí, nakrájejte na asi 2 - 3 cm silné plátky, omočte je z obou stran v marinádě a nechte chvíli rozležet. Rozehřátou pánev potřete olejem, vložte do ní maso, zalijte ho zbytkem nálevu a z obou stran zvolna prohřejte.
Zvlášť na pánvi upečte originální volská oka.
Načítám komentáře...