Uzený bůček s grilovaným kozím sýrem
Seznam surovin
- sýr kozí 200 gramů (tvrdší nebo s bílou plísní )
- uzené maso 250 gramů (bůček)
- rukola 100 gramů (nebo řeřicha)
- olej 1 lžíce (nebo sádlo)
Na zálivku:
- česnek 1 stroužek
- hořčice kremžská 1 lžička
- ocet vinný 2 lžičky
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Z bůčku odkrojte kůži a nakrájejte ho na kostičky. Na pánvi nebo v troubě rozpalte olej či sádlo a kostičky bůčku na něm opečte dokřupava. Potom je přendejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Česnek prolisujte a smíchejte s hořčicí, octem a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Kozí sýr nakrájejte na větší kousky (kulatý rozkrojte podélně) a položte je na plech nebo na grilovací tácek vyložený pečicím papírem. Plech vložte pod rozžhavený gril respektive tácek na roztopený gril a sýr grilujte asi 5 minut, dokud se nezačne roztékat a nevytvoří se na něm zlatavá kůrka.
Lístky rukoly opláchněte, osušte a opatrně smíchejte s kostičkami bůčku a se zálivkou. Salát rozdělte na porce a na každou položte několik kousků (nebo kolečko) sýra.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...