Uzený jazyk s jarními cibulkami a hráškem
Seznam surovin
- uzené maso 2 kusy (uvařené uzené vepřové jazyky )
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- ředkvičky 2 svazky
- cukr 1/2 lžičky
- víno bílé 100 mililitrů
- hrášek 250 gramů (mražený)
- sůl
- pepř růžový
- cibule 2 svazky (jarní)
Postup přípravy
Jazyky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi zahřejte olej s máslem a přidejte jarní cibulky nakrájené na asi 2 centimetry dlouhé kousky.
Ředkvičky rozkrájejte na půlky a dejte do pánve k cibulkám, posypte cukrem, osolte a lehce opečte.
Přidejte nakrájené jazyky, podlijte vínem a prudce nechte odvařit. Ke konci varu vsypte hrášek. Vařte ještě 2 minuty. Okořeňte hrubě namletým pepřem.
Načítám komentáře...