Bánh mì s bůčkem a vepřovou rolkou

Seznam surovin

Vepřový bůček:

Vepřová rolka:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte si marinádu: citronovou trávu jemně nasekejte, česnek nakrájejte na drobno. Semínka koriandru na sucho opražte na pánvi, pak je podrťte v hmoždíři. V míse smíchejte citronovou trávu, česnek, sůl, nadrcená koriandrová semínka, pepř a olej.

2. Nařízněte maso podélně uprostřed, táhněte řez z jedné strany, ale nedořízněte do konce (asi 3 cm). Maso rozložte jako knihu (kůži překlopte na podložku) a vnitřek potřete čtvrtinou marinády. Pak maso srolujte. Vznikne roláda, marináda zůstane uvnitř, svrchu po celém obvodu ji bude pokrývat kůže. Roládu svažte provázkem a potřete marinádou.

3. Maso zabalte do potravinářské fólie a nechte v ledničce odležet alespoň 8 hodin. Před pečením maso vyndejte z lednice a do trouby vložte, až bude mít pokojovou teplotu.

4. Pečte na 160 °C asi 1 hodinu, roláda má být propečená. Po upečení maso přikryjte alobalem a nechte vychladnout. Studené nakrájejte na tenké plátky

5. V míse promíchejte mleté vepřové maso, rybí omáčku, cukr, sůl, mletý pepř a česnek.

6. V menší nádobě dobře rozmíchejte ledovou vodu s tapiokovou moukou. Přidejte kypřicí prášek a znovu promíchejte. Kypřicí prášek tekutinu rychle napění - ta má tendenci přetékat, proto postupujte rychle. Jakmile budete mít směs dobře promíchanou, přilijte ji do mísy s masem a vše dobře zpracujte.

7. Abyste docílili zcela hladké pasty, rozmixujte celou směs pomocí mixéru a takto připravenou pastu dejte do lednice vychladit alespoň na 3 hodiny, aby se vše dostatečně spojilo.

8. Po vychladnutí do hmoty zapracujte celý pepř, zamíchejte a rozdělte pastu na dva díly. Pomocí potravinářské fólie vytvarujte dvě rolky a oba konce dobře uzavřete. Takto připravené rolky vařte v páře 20 - 25 minut.

9. Po uvaření odstraňte fólii a nechte vychladnout. Do sendvičů je krájejte za studena na tenká kolečka.

Poznámka k receptu

  • Pravá vietnamská bageta musí být slaná, sladká, kyselá a ostře pálivá. Prostě dokonalá symbióza chutí. A to už stojí za trochu práce. Tu si raději rozložte do dvou dnů, případně si vepřovou rolku pořiďte už hotovou. Vepřový bůček s citronovou trávou
  • Nutné počítat s marinováním a chlazením do druhého dne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...