Cochinita pibil - Mayské vepřové maso
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (plec)
- koření 100 gramů (achlote)
- šťáva limetková (z půlky limetky)
- šťáva pomerančová (z jednoho pomeranče)
- oregano 1/2 lžičky (sušené)
- kukuřičky 8 kusů (kukuřičné listy, nebo banánové)
- cibule červená (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
1. Připravte marinádu: achiote rozmixujte s pomerančovou a limetovou šťávou, oreganem a špetkou soli.
2. Vepřové maso očistěte, nakrájejte na menší kostky a naložte do marinády. Nechte odležet alespoň 6 hodin, ideálně ale přes noc.
3. Nádobu molcajete nebo hlubší zapékací mísu vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete vrstvu kukuřičných nebo banánových listů. Měly by přesahovat tak, aby se jejich konce daly svázat. Do tohoto listového „hnízda“ dejte maso a listy i pečicí papír svažte provázkem. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 hodiny, dokud není maso měkké. Podávejte s nakládanou cibulí.
Načítám komentáře...