Cochinita pibil - Mayské vepřové maso

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte marinádu: achiote rozmixujte s pomerančovou a limetovou šťávou, oreganem a špetkou soli.

2. Vepřové maso očistěte, nakrájejte na menší kostky a naložte do marinády. Nechte odležet alespoň 6 hodin, ideálně ale přes noc.

3. Nádobu molcajete nebo hlubší zapékací mísu vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete vrstvu kukuřičných nebo banánových listů. Měly by přesahovat tak, aby se jejich konce daly svázat. Do tohoto listového „hnízda“ dejte maso a listy i pečicí papír svažte provázkem. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 hodiny, dokud není maso měkké. Podávejte s nakládanou cibulí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...