Dušená vepřová líčka na černém pivu
Seznam surovin
- bramborové těsto 800 gramů
- zeleninová směs 1 balení (Francouzská Dione )
- švestková povidla 150 gramů
- cibule 100 gramů
- vepřové maso 1 kilogram (líčka)
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- máslo 30 gramů
- cukr 1 lžíce
- olej 250 mililitrů
- pivo černé 200 mililitrů
- sůl
- pepř (mletý černý)
Postup přípravy
Polovinu sáčku mražené směsi Francouzská orestujte na oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno a postupně přidávejte ke směsi. Přisypejte cukr, přidejte nakrájená vepřová líčka, podle chuti osolte, opepřete a restujte. Pak zalijte vodou a duste doměkka.
Mezitím si připravte jíšku smícháním změklého másla a hladké mouky. Maso vyjměte z pánve, přidejte povidla, tmavé pivo a zahustěte jíškou. Povařte 20 minut, dokud nevznikne omáčka.
Druhou polovinu sáčku zeleninové směsi si ještě rozdělte napůl. Jednu polovinu orestujte samostatně na oleji, druhou polovinu smíchejte s bramborovým těstem. Vytvarujte placičky a připravte podle návodu na obalu. Podávejte s orestovanou zeleninou.
Načítám komentáře...