Dušené třešně s vepřovou klobáskou
Seznam surovin
- třešně 900 gramů
- klobása 800 gramů (vepřová, syrová)
- víno červené 2,5 decilitru
- cibule 1 kus
- olej olivový 1/2 decilitru
- med 2 lžíce
- hořčice celozrnná 1 lžíce
- cukr (podle potřeby)
- pepř 1 lžička (drcený)
- zázvor 1 špetka (mletý)
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
- olej (na opečení klobásek)
Postup přípravy
Třešně zbavíme stopek, opláchneme je studenou vodou, vypeckujeme a necháme v míse.
V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zesklovatíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme červené víno, přidáme med, promícháme a svaříme asi na třetinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvor, hřebíček a sůl, směs osladíme (podle zralosti třešní), dobře promícháme a dále dusíme pod pokličkou, dokud směs nezhoustne.
Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme je špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C.
Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky a podáváme s teplou dušenou čočkou.
Poznámka k receptu
Místo vepřových klobásek můžete připravit vinnou klobásu stočenou do šneků. Stačí ji lehce obalit v mouce a opéct z obou stran na oleji.
Načítám komentáře...