Dušené třešně s vepřovou klobáskou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třešně zbavíme stopek, opláchneme je studenou vodou, vypeckujeme a necháme v míse.

V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zesklovatíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme červené víno, přidáme med, promícháme a svaříme asi na třetinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvor, hřebíček a sůl, směs osladíme (podle zralosti třešní), dobře promícháme a dále dusíme pod pokličkou, dokud směs nezhoustne.

Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme je špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C.

Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky a podáváme s teplou dušenou čočkou.

Poznámka k receptu

Místo vepřových klobásek můžete připravit vinnou klobásu stočenou do šneků. Stačí ji lehce obalit v mouce a opéct z obou stran na oleji.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...