Glazovaná šunka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Šunku přikrytou alobalem upečte (počítá se asi 15 minut na půl kila váhy). Slijte vypečený tuk, a pokud je na šunce vyšší vrstva tuku s kůží, seřízněte ji, ale opatrně, aspoň trochu tuku by mělo zůstat.

2. Povrch šunky nařízněte křížem krážem, do každého čtverečku vpíchněte po hřebíčku, případně jimi připíchněte třešni nebo plátek pomeranče, vše potřete cukrem rozmíchaným s octem a hořčicovým práškem
(koupíte ho například v Marks & Spencer)a zapečte asi 20 minut. Volně přikryjte a nechte ještě přibližně 10 minut stát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...