Glazovaná šunka
Seznam surovin
- šunka 1 kilogram (s kůží v celku)
- cukr 2 lžíce
- ocet jablečný (balzamikový)
- hořčice (prášková)
- hřebíček
- třešně kandované (či plátky pomeranče)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Šunku přikrytou alobalem upečte (počítá se asi 15 minut na půl kila váhy). Slijte vypečený tuk, a pokud je na šunce vyšší vrstva tuku s kůží, seřízněte ji, ale opatrně, aspoň trochu tuku by mělo zůstat.
2. Povrch šunky nařízněte křížem krážem, do každého čtverečku vpíchněte po hřebíčku, případně jimi připíchněte třešni nebo plátek pomeranče, vše potřete cukrem rozmíchaným s octem a hořčicovým práškem
(koupíte ho například v Marks & Spencer)a zapečte asi 20 minut. Volně přikryjte a nechte ještě přibližně 10 minut stát.
Načítám komentáře...