Glazované kolínko se špenátem a pohankovými gnocchi
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (nejlépe selečí kolínka)
- olej olivový 200 mililitrů
- zelenina kořenová 200 gramů
- cibule 100 gramů
- pivo světlé 100 mililitrů
- tymián 1 snítka
- bylinky 1 lžíce (směs podle vlastní chuti)
- máslo 2 lžíce
- sůl
- pepř
- brambory 200 gramů
- mouka pohanková 100 gramů
- vejce 1 kus
- špenát 200 gramů (mladé listy)
- cibule šalotka 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- smetana 2 lžíce
- sůl mořská
- anýz (na ozdobu)
Postup přípravy
Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.
Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmazánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stěrky připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.
Hotová kolínka naservírujeme na talíř spolu se špenátem a gnocchi. Na ozdobu posypeme semínky anýzu.
Načítám komentáře...