Glazované kolínko ze selátka
Seznam surovin
Maso:
- vepřové maso 4 kusy (koleno)
- olej olivový 200 mililitrů
- zelenina kořenová 200 gramů
- cibule 100 gramů
- pivo světlé 100 mililitrů
- bylinky 1 lžíce (čerstvé)
- máslo 2 lžíce
- med 2 lžíce
- sůl
- pepř
Gnocchi:
- brambory 200 gramů
- mouka pohanková 100 gramů
- vejce 1 kus
Špenát:
- špenát 200 gramů
- cibule šalotka 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- smetana 2 lžíce
- koriandr (semínka na ozdobu)
Postup přípravy
1. Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny.
Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.
2. Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmazánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě.
3. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.
Poznámka k receptu
Recept je od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude i na 4. Ročníku Gastro Food Festivalu v Litoměřicích, předvádět své kuchařské dovednosti. Více informací na www.gastrofoodfest.cz
Načítám komentáře...