Grilovaná žebra se zázvorem
Seznam surovin
Na žebra:
- vepřové maso 1,5 kilogramu (žebra)
- bourbon 250 mililitrů
- zázvor 20 gramů (čerstvý, nastrouhaný)
- česnek 2 stroužky
- olej slunečnicový (na potření grilu)
Na omáčku:
- bourbon 125 mililitrů
- ocet sladový 125 mililitrů
- rajčatový protlak 250 mililitrů
- česnek 1 lžíce (nastrouhaný)
- zázvor 20 gramů (čerstvý, nastrouhaný)
- paprička chilli červená 1 kus (sušená)
- cukr hnědý 90 gramů
Postup přípravy
Žebra rozsekneme na několik kusů, vložíme je do hrnce, přidáme bourbon, nastrouhaný zázvor a oloupané stroužky česneku, přilijeme asi 1 litr vody a přivedeme k varu. Pak stáhneme plamen a žebra vaříme asi 50 minut doměkka.
Mezitím připravíme omáčku. Do mixéru nalijeme bourbon, ocet a rajský protlak, přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, chilli papričku a hnědý cukr a vše rozmixujeme do hladka.
Uvařená žebra necháme odkapat, potřeme je připravenou omáčkou, položíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou olejem a grilujeme za průběžného otáčení a potírání zbylou omáčkou asi 20 minut dozlatova.
Načítám komentáře...