Grilované vepřové s kuskusem

Seznam surovin

Na maso:

Na kuskus:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme hořčici, med a pomerančovou šťávu a touto směsí z obou stran potřeme plátky masa. Opečeme je na grilu (nebo v troubě zapnuté na gril) z obou stran (z každé strany asi 4 minuty) a průběžně potíráme zbývající směsí. Během grilování zachytáváme odkapávající šťávu do pečící misky.

Kuskus a nakrájenou jarní cibulku vložíme do mísy. Do horkého vývaru nalijeme olej, touto směsí zalijeme kuskus, promícháme, mísu zakryjeme poklicí a kuskus necháme asi 5 minut stát, aby se do něj tekutina vsákla. Pak kuskus načechráme vidličkou, přimícháme do něj nakrájená rajčátka a podle chuti ho opepříme a osolíme.

Kuskus rozdělíme na talíře, položíme na něj plátky masa, přelijeme je vypečenou šťávou a každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Jako příloha je výborný i kuskus s grilovanou zeleninou (např. mrkví, cuketou, paprikou). Tvrdší zeleninu nejprve krátce povařte v osolené vodě, pak ji rychle ogrilujte na grilovací pánvi, dochuťte solí, případně i bylinkami a promíchejte s hotovým kuskusem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...