Guinness žebírka

Seznam surovin

Na žebra:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme pivo, oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej a česnek. Přidáme žebra přeseknutá na větší kusy, dobře je marinádou obalíme, zakryjeme a necháme v lednici marinovat nejlépe přes noc.

Žebra vyjmeme z marinády, necháme je dobře odkapat, pak je rozložíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou olejem a grilujeme za průběžného otáčení asi 30 minut.

Mezitím v misce smícháme všechny přísady na omáčku. Žebra potřeme z obou stran omáčkou a grilujeme za průběžného obracení ještě asi 15 minut, dokud nejsou dobře propečená i uvnitř. Sundáme je z grilu, zabalíme do alobalu a necháme před podáváním ještě 15 minut odpočinout.

Poznámka k receptu

Místo originálu Guinness můžete použít český Primátor nebo Harrach.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...