Japonský řízek tonkatsu
Seznam surovin
- zelí 1/4 kusu
- vepřové maso 4 plátky (vepřová pečínka)
- mouka pšeničná hladká
- vejce
- panko (japonská strouhanka)
- sůl
- pepř
- olej
- worcesterská omáčka (k podávání)
Postup přípravy
1. Zelí co nejjemněji nakrájejte a nechte namočené v míse ledové vody minimálně 1 hodinu, aby zkřehlo.
2. Maso naklepejte a na povrchu několikrát nařízněte křížem šikmými zářezy. Osolte ho, opepřete a obalte v trojobalu a osmažte obvyklým způsobem.
3. Podávejte nakrájené napříč na plátky, rozložené do vějíře, zakápnuté trochou omáčky a s hromádkou zelí a rýží v misce.
Poznámka k receptu
Řízek kupodivu znají i ve vzdáleném Japonsku, ovšem podávají ho v tamním typickém aranžmá, s rýží a najemno pokrájeným zelím. Poprvé se prý podával v jedné tokijské restauraci roku 1899 jako verze evropského receptu. Velmi rychle tu zdomácněl.
Načítám komentáře...