Jitrnice
Seznam surovin
- vepřové maso 1/2 kusu (hlava)
- vepřové maso 1 kus (jazyk)
- vepřové maso 1 kus (koleno)
- houska 5 kusů
- játra 250 gramů (vepřová)
- česnek
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Do hrnce vložte vepřovou hlavu, koleno, jazyk, zalijte studenou vodou a uvařte doměkka. Vychladlé maso oberte z kostí a nakrájejte, přidejte oloupaný nakrájený jazyk.
Na kostičky nakrájejte žemle a zvlhčete je masovým vývarem.
Maso, játra, vymačkané žemle umelte v [mlýnku na maso](https://www.sutffio.cz/mlynky-na-maso/), promíchejte, osolte, opepřete a ochuťte utřeným česnekem a majoránkou.
Prejtem naplňte střívka, zašpejlujte je a krátce povařte ve vývaru.
Poznámka k receptu
Podávejte se zelím a bramborami.
Načítám komentáře...