Knedlíčky dim sum s vepřovým masem a zázvorem
Seznam surovin
- těsto 1 balení (won ton)
- vepřové maso 500 gramů (krkovice)
- zázvor 30 gramů (čerstvý)
- česnek 4 stroužky
- cibulka jarní 2 kusy
- petržel hladkolistá 1 svazek
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso namelte, zázvor, česnek, cibulky a petržel nasekejte nadrobno. Vše důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Směs by měla trochu lepit.
2. Čtverce těsta naskládejte na sebe a vykrojte co největší kolečka. Na plátky těsta nanášejte masovou směs, kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Okraje těsta potřete vodou.
3. A teď přichází to nejpracnější: zabalení knedlíčků. Existuje spousta způsobů, jak těsto kolem náplně poskládat. Asiaté si na téhle disciplíně zakládají. Pro začátek zkuste jednoduchou „skládanou sukýnku“ - těsto s náplní vezměte do levé ruky a okraj na jednom místě přitiskněte palcem k masu, pak už jen pravačkou skládejte těsto kolem dokola náplně. Je to poněkud piplavá, ale terapeutická činnost.
4. Knedlíčky se tradičně připravují v napařovacím košíku z bambusu. Pokud ho nemáte, poslouží vám pařák na klasické české knedlíky. Potřete ho olejem, dejte do hrnce s vodou a nad horkou párou vařte knedlíčky asi 5 minut. Ukládejte je pouze v jedné vrstvě, aby se neslepily. Podávejte s dobrou sójovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Knedlíčky dim sum jedí v Číně k snídani, obědu i večeři, existuje nekonečné množství způsobů, čím je naplnit a jak je zabalit.
Načítám komentáře...