Krakonošův oheň
Seznam surovin
- vepřové maso 300 gramů
- cibule 300 gramů
- smetana na šlehání 200 gramů
- paprika sladká
- oregano
- koření chilli
- mouka pšeničná hladká
- sójová omáčka
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na menší nudličky, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme, lehce posypeme mletou paprikou a oregánem, přidáme trošku sójovky, zamícháme, necháme naložené, čím déle tím lépe (dobré připravit třeba 2 hodiny před a dát do lednice), ale není to zcela nutné.
Cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenčí měsíčky.
Rozpálíme pánev na středním hořáku naplno, přidáme olej a cibuli a 2 minuty za pravidelného míchání restujeme na plný výkon. K cibuli přidáme maso, restujeme a po pár minutách lehce stáhneme výkon a společně připravujeme za pravidelného míchání cca dalších 10 minut. Poté přidáme chilli dle libosti, zamícháme a přidáme 1 kelímek smetany na šlehání. Zamícháme, zakryjeme pokličkou a necháme lehce bublat dalších 5 až 10 minut. Zkusíme, případně dosolíme.
Vedle v rendlíku si na vyšší vrstvě oleje uděláme křupavou cibulku na ozdobení tj. cibulku na co nejtenší měsíčky obalíme v hladké mouce a smažíme v oleji do zlatova až zlatohněda. Použijeme na dozdobení jídla.
Jako příloha jsou skvělé jak krokety, hranolky, pečené brambory či rýže nebo těstoviny.
Poznámka k receptu
-Příprava masa záleží na druhu použitého masa, můžeme použít panenku, kýtu, pečeni...panenka je jemná, takže můžeme přípravu oproti kýtě o pár minut zkrátit. -Kdo chce mít křupavější cibuli, tak první přidá maso a cibuli např. až na posledních 5 minut přípavy před přidáním smetany. -Pokud si chceme pohrát s barvou, použijeme více mleté papriky, případně cibuli restujeme do tmava.
Načítám komentáře...