Krokety z vepřových ocásků Z VINOHRADSKÉHO PARLAMENTU
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kilogramy (s kůží a kostí)
- cibule 1 kus
- vepřové maso 4 kusy (nožičky)
- česnek 3 stroužky
- sůl 1 špetka
- pepř černý (čerstvě mletý)
Na obalení:
- mouka pšeničná hladká
- vejce 4 kusy
- strouhanka
Postup přípravy
Maso ze zadní části vepříka (tam, kde začíná ocásek) vložíme do hrnce společně s nožičkami a kolenem, přidáme cibuli, česnek a špetku soli. Pozvolna vaříme do úplného změknutí. Maso vyndáme a po vychladnutí rozebereme na malé kousky, které vložíme do nádoby s rovným dnem. Vývar zredukujeme, přilijeme k masu a dochutíme solí a špetkou černého pepře. Lehce promícháme a necháme přes noc v lednici. Druhý den maso nakrájíme na kostky, které obalíme v trojobalu, a smažíme dokřupava v rozpáleném oleji při teplotě 180 °C. Ke kroketě podáváme hořčicovou studenou omáčku z majonézy a marinovanou červenou cibuli.
Načítám komentáře...