Maiale e peperoni - Vepřové na paprikách
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (plec nebo krkovička)
- paprika červená 600 gramů
- pancetta 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus (sušené)
- ocet vinný 4 lžíce (bílý)
- olej olivový 9 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Pancettu nasekejte nadrobno a nechte ji v hrnci rozvonět na polovině oleje. Přidejte kousky nakrájeného vepřového a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo a veškerá šťáva zůstala uvnitř. Vmíchejte nasekaný česnek, rozdrcenou chilli papričku, sůl, pepř a přiklopené pomalu duste, aby maso změklo. Trvat to bude zhruba 40 minut.
2. Papriky omyjte, přepulte, vydlabejte jádřince a pak je nakrájejte na dlouhé proužky. Zbytek oleje rozpalte v širší pánvi s vyšším okrajem a zhruba 20–25 minut na něm pozvolna opé- kejte papriky, aby jejich konce začaly karamelizovat. Vlijte ocet a pár minut provařte.
3. Nakonec papriky vmíchejte ke změklému masu a nechte 5 minut společně dusit. Servírujte jako hlavní chod, ideálně s kouskem bagety
Poznámka k receptu
V Itálii pokrm servírují s plátky bílé bagety. Není důvod to neudělat stejně.
Načítám komentáře...