Majoránkové karbanátky

Seznam surovin

Na česnekový jogurt:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Z rohlíků okrájíme tenkou vrstvu kůrky, nakrájíme je na plátky a vložíme do misky. Zalijeme je smetanou a necháme dobře nasáknout. Hřebíček, pepř a majoránku podrtíme.

Uvařené brambory slijeme, nasypeme do mísy a necháme prochladnout. Pak je důkladně rozšťoucháme (nejlépe ručně šťouchadlem) a necháme zchladnout. Přidáme mleté vepřové maso, vejce a rohlíky nasáklé smetanou, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme.

Majoránku, hřebíček, pepř, muškátový květ a zázvor smícháme v misce se strouhankou. V jiné misce smícháme bílý jogurt s jemně nakrájenou jarní cibulkou a česnekem utřeným se solí a dáme vychladit.

Z masové směsi utvoříme v navlhčených rukou karbanátky, obalíme je v ochucené strouhance, rozložíme na plech vymazaný částí oleje, pokapeme je zbylým olejem a pečeme asi 20 minut při 180 °C. Karbanátky podáváme s ochuceným jogurtem a pečivem, chlebem nebo různě upravenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...