Marinovaný bůček se zázvorem
Seznam surovin
Bůček:
- vepřové maso 1 kilogram (bůček i s kůží )
- česnek 5 kusů (rozpůlený)
Marináda:
- česnek 5 stroužků (rozdrcených)
- zázvor (asi 7cm, oloupaný a rozdrcený )
- koření chilli (podle chuti)
- olej
- sirup javorový
- sůl mořská
Postup přípravy
1. Marinádu smíchejte a pak vymíchejte dohladka. Potřete jí maso a zakryté ho nechte marinovat nejméně dvě hodiny (nebo klidně také přes noc).
2. Pak ho obložte hlavičkami česneku a zvolna pečte zakryté 5 až 6 hodin v troubě předehřáté na 100°C. Na posledních 20 minut maso odkryjte, aby se na něm utvořila lákavá zlatá kůrčička.
Poznámka k receptu
Chuť sladce pikantní krusty skvěle ladí se šťavnatým, dlouho pečeným masem.
Načítám komentáře...