Masové proužky na paprice s bazalkovými nudlemi
Seznam surovin
Maso:
- vepřové maso 500 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 1 kus (najemno nakrájená)
- česnek 1 stroužek (najemno nasekaný)
- paprika sladká 2 lžičky (lahůdková Kotányi)
- vývar zeleninový 250 mililitrů
- smetana na šlehání 60 mililitrů
- cibule šalotka 3 kusy (najemno nakrájené)
- paprika červená 1 kus (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- víno bílé 1 lžička
- pepř bílý
- sůl
Těstoviny:
- těstoviny 300 gramů (tagliatelle uvařené al dente)
- olej olivový 3 lžíce
- bazalka
- sůl
Postup přípravy
1. Maso osolte a opepřete. Zprudka osmahněte na olivovém oleji, přidejte cibuli a česnek, krátce opečte a přidejte lahůdkovou papriku. Zalijte bílým vínem, přidejte zeleninový vývar a smetanu ke šlehání. Nechte odpařit, abyste dosáhli krémovou konzistenci. Nakonec přidejte červenou papriku a šalotku
a dochuťte.
2. Vařené nudle zalijte olivovým olejem, osolte a přidejte bazalku. Maso na paprice podávejte s bazalkovými těstovinami.
Načítám komentáře...