Medová vepřová žebírka
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kilogramy (žebírka)
- pivo 500 mililitrů
- med 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- koření chilli 1 lžička
- šalvěj 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Žebírka naporcujte a položte do pekáče nebo do větší mísy.
Z piva, citronové šťávy, medu, chilli, šalvěje, soli a pepře umíchejte marinádu a zalijte s ní maso.
Mísu nebo pekáč zakryjte a nechte žebírka marinovat 24 hodin. Během této doby maso dvakrát obraťte.
Marinované maso položte na rozehřátý gril. Můžete ho také vložit s pekáčem do horké trouby (200°C) a ugrilovat nebo upéct doměkka.
Během grilování či pečení maso potírejte marinádou.
Podávejte s pečivem, pečenými bramborami a čerstvou zeleninou.
Poznámka k receptu
K pokrmu můžete podávat hořčici nebo vhodný dresink.
Načítám komentáře...