Medová žebra - Honey ribs
Seznam surovin
- vepřové maso 1,5 kilogramu (nakrájená na jednotlivé porce)
- ocet jablečný 6 lžic
- omáčka hoisin 4 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- med 2 lžíce
- chilli vločky 1 špetka
- voda 2 decilitry
Postup přípravy
Do většího kastrolu nalijte jablečný ocet, sójovou omáčku, balsamikový ocet a cukr. Přidejte vodu a promíchejte. Vložte žebra, zakryjte kastrol a vařte při nižší teplotě, než se maso začne oddělovat od kosti, asi 50-60 minut. Poté odeberte žebra, zvyšte teplotu na maximum a redukujte omáčku, dokud se nezačne lesknout, asi 5-10 minut. Přidejte med a chilli dle libosti. Asi 1 minutu prohřejte. Nalijte omáčku na žebra a okamžitě podávejte.
Poznámka k receptu
Tento recept pochází z USA a je velice snadný. Na přípravu budete potřebovat asi 75 minut, z toho samotné vaření zabere asi 60 minut. Z tohoto množství vytěžíte asi 6 porcí.
Načítám komentáře...