Momofuku pork buns I
Seznam surovin
Maso:
- vepřové maso 600 gramů (bůček)
- cukr krystal 3 lžíce
- sůl 3 lžíce
Bochánky:
- mouka pšeničná hladká 340 gramů
- mléko 200 mililitrů (plnotučné)
- droždí sušené 2 lžičky
- cukr krystal 3 lžíce
- sůl 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sádlo 2 lžíce
- olej (rostlinný na potírání)
Nakládané okurky:
- okurka salátová 1 kus
- ocet rýžový 120 mililitrů
- voda 220 mililitrů (horká)
- cukr krystal 6 lžic
- sůl 2 lžičky
K podávání:
Postup přípravy
1. Začněte přípravou nakládaných okurek. V misce smíchejte horkou vodu, rýžový ocet, cukr a sůl. Okurku nakrájejte na tenké plátky a dejte do zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem. Zalijte připraveným nálevem, zavřete a nechte v lednici tři dny odpočinout.
2. Z bůčku odřízněte kůži a vetřete do něj ze všech stran cukr smíchaný se solí. Maso uložte do pekáčku, přikryjte potravinovou fólií a nechte do druhého dne marinovat v lednici. Směs soli a cukru z masa vytáhne vodu, kterou druhý den slijte a bůček dejte péct do trouby rozpálené na 230 °C. Po hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 80 minut. Upečené maso přendejte na prkénko nebo na mřížku a nechte vychladnout.
3. Zatímco se peče maso, připravte bochánky. Mouku prosejte do mísy, přidejte droždí, sůl, cukr, prášek do pečiva a promíchejte. Postupně přidávejte vlažné mléko a rozehřáté sádlo a všechny suroviny rukama spojte. Těsto vyklopte z mísy na pracovní desku a hněťte tak dlouho, než získáte hladké těsto. Přendejte je do mísy vymazané olejem, přikryjte potravinovou fólií nebo utěrkou a nechte hodinu kynout.
4. Vykynuté těsto dejte na pracovní desku, rozdělte na dva díly a z každého vyválejte váleček. Z válečků odkrajujte kousky těsta asi o váze 26 g. Tvarujte kuličky a nechte přikryté potravinovou fólií na pracovní desce 30 minut odpočinout.
5. Než bochánky nakynou, připravte si dostatečně velký hrnec s poklicí, pařák a kolečka vystřižená z pečicího papíru a stejném průměru, jako má pařák. Do misky nalijte trochu oleje a připravte si mašlovačku nebo štětec na potírání. Vykynutou kuličku rozválejte válečkem do oválu asi 10 cm dlouhého, potřete prsty olejem a pomocí jídelní hůlky přehněte. Odložte na připravený pečicí papír a nechte opět 30 minut odpočinout. Takto si připravte všechny bochánky.
6. Do hrnce nalijte vodu (hladina by se neměla dotýkat pařáku) a přiveďte ji k varu. Na pařák položte bochánky vyskládané na pečicím papíře, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut. Než se bochánky uvaří, můžete nakrájet vychladlý bůček na plátky široké asi 1 cm a jarní cibulky pokrájet na kolečka.
7. Horký bochánek opatrně rozevřete, spodní část potřete omáčkou Hoisin a poklaďte plátky okurek. Přidejte plátek bůčku, posypte jarní cibulkou a podle chuti přidejte omáčku Sriracha.
Poznámka k receptu
Ingredience na 25 kusů a je nutné počítat s naložením okurek 3 dny předem a marinováním přes noc.
Načítám komentáře...