Nadívané vepřové řízky
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (řízky)
- brambory 2 kusy
- šunka 4 plátky
- sýr Čedar 4 plátky
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na osmažení)
- voda (na podlití)
Postup přípravy
Řízky naklepeme přes mikrotenovou fólii na co největší plátky. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi řízky z obou stran obalíme. Brambory oloupeme a podélně je nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a také ji nakrájíme na čtvrtky.
Na každý obalený plátek masa položíme plátek šunky a sýru, přidáme dvě čtvrtiny brambory a čtvrtku cibule, maso i s náplní zavineme a převážeme nití.
Vepřové závitky nejprve opečeme ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji a pak je přeložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Poznámka k receptu
Nemáte-li rádi vepřové, použijte kuřecí stehenní řízky. Pro větší jedlíky zvolte vhodnou přílohu - salát, zeleninovou rýži či brambory.
Načítám komentáře...