Nadoucané bochníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za častého obracení ho zprudka opečeme. Poprášíme ho kmínem, paprikou a osolíme. Vmícháme na nudličky nakrájené zelí a protlak, podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 40 minut.

K masu přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku, dusíme ještě 10 minut, dokud není maso spolu s paprikou měkké, a podle potřeby mírně podlijeme vývarem. Směs odstavíme z ohně a vmícháme do ní 2 utřené stroužky česneku.

Z bochníčků chleba seřízneme vršky, vydlabeme z nich střídku, rozložíme je na plech a zapečeme dozlatova asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Pak vnitřky bochníčků vytřeme posledním stroužkem česneku, naplníme je masovou směsí, posypeme cibulovou natí a podáváme.

Poznámka k receptu

Vepřové maso můžete nahradit krůtím nebo kuřecím, hlávkové zelí sterilovaným, ale před použitím zelí důkladně propláchněte studenou vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...