Nadoucané bochníčky
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (libové)
- chlebánek 4 kusy (z pšenično-žitné mouky)
- zelí bílé 400 gramů (hlávkové)
- cibule 2 kusy (velké)
- paprika červená 1 kus (velká)
- vývar masový 1,5 decilitru
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- cibulová nať 2 lžíce (nakrájená)
- česnek 3 stroužky
- paprika pálivá 1 špetka (mletá, dle chuti)
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za častého obracení ho zprudka opečeme. Poprášíme ho kmínem, paprikou a osolíme. Vmícháme na nudličky nakrájené zelí a protlak, podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 40 minut.
K masu přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku, dusíme ještě 10 minut, dokud není maso spolu s paprikou měkké, a podle potřeby mírně podlijeme vývarem. Směs odstavíme z ohně a vmícháme do ní 2 utřené stroužky česneku.
Z bochníčků chleba seřízneme vršky, vydlabeme z nich střídku, rozložíme je na plech a zapečeme dozlatova asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Pak vnitřky bochníčků vytřeme posledním stroužkem česneku, naplníme je masovou směsí, posypeme cibulovou natí a podáváme.
Poznámka k receptu
Vepřové maso můžete nahradit krůtím nebo kuřecím, hlávkové zelí sterilovaným, ale před použitím zelí důkladně propláchněte studenou vodou.
Načítám komentáře...