Naháče z Vysočiny a bramborové placky

Seznam surovin

Maso:

Placky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plátky masa naklepejte, mleté maso propracujte se solí, paprikou a smetanou. Náplň rozdělte na 
8 dílů a na připravené maso dejte vždy po 2 dílech tak, abyste plátky mohli stočit směrem doprostřed
jako jakési brejličky.

2. Naháče vložte do sádlem vymazané formy nebo pekáčku těsně vedle sebe, aby se nerozbalovaly.
Nejprve je zprudka asi 5 minut zapečte při 250 °C, pak teplotu trouby snižte na 180 °C a za podlévání
vývarem upečte doměkka. Během pečení maso obraťte, přelévejte a podle potřeby dolévejte vývar.

3. Připravte si placky: Čerstvě uvařené a ještě horké brambory rozdrťte válečkem, osolte je vpracujte
do nich tolik mouky, až se dá těsto dobře vyválet. Pečte je na suché pánvi nebo přímo na plotně
a hotové omastěte, nejlépe husím sádlem. Podávejte k závitkům a doplňte čerstvým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...