Papardelle s citronovým vepřovým masem
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (papardelle)
- mleté maso 500 gramů (vepřové)
- máslo 30 gramů
- cibule šalotka 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- citron 2 kusy
- petržel hladkolistá 1 hrst
- rostlinný olej 2 lžíce
- sýr Parmezán (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Šalotky nasekejte nadrobno, česnek na plátky. V hrnci rozpalte máslo s olejem a orestujte je. Přidejte maso a zprudka ho opečte. Osolte, opepřete, přidejte kůru a šťávu z citronů a část petrželky. Je-li třeba, podlijte vodou a duste, dokud maso nezměkne. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly na skus, a vmíchejte je do hrnce. Ihned podávejte posypané zbylou petrželkou a hoblinami parmazánu
Načítám komentáře...