Paprikovo-masové kuličky
Seznam surovin
- špagety 1 balení
- vepřové maso 250 gramů
- klobása 1 kus (šunková)
- cibule 3 kusy
- paprika zelená 1/2 kusu
- paprika žlutá 1/2 kusu
- paprika červená 1/2 kusu
- vejce 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- koření Vegeta
- sůl
- strouhanka
- olej olivový 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 konzerva
- mléko
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva)
- smetana zakysaná 1 kelímek
Postup přípravy
Klobásu, maso a papriky nakrájejte na malé kousky a umelte v mlýnku na maso. Osmahněte lehce cibuli a přidejte ji do směsi. Přidejte vejce, sůl, pepř a vegetu. Dobře vymíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou.
Ze směsi udělejte malé kuličky a usmažte je na oleji na pánvi. Špagety uvařte podle návodu.
Na omáčku zpěňte na oleji nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou, lehce osmahněte, přidejte protlak, mléko, drobně nakrájenou nivu a krátce za stálého míchání povařte. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.
Podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozložte špagety, do středu nalijte omáčku a položte masové kuličky.
Načítám komentáře...