Pečená vepřová žebírka
Seznam surovin
- vepřové maso 8 kusů (žebírka )
- bageta 2 kusy
- máslo
- česnek
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
Na marinádu:
Postup přípravy
Vepřová žebírka necháme nejlépe přes noc, minimálně však 1 - 2 hodiny marinovat v pivní marinádě. Připravíme ji z kečupu, hořčice, nakrájené cibule, mleté zrnkové kávy, drceného česneku, vše promícháme, osolíme, opepříme, přidáme cukr a na závěr plzeňské pivo.
Marinovaná žebírka vložíme do pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C 1 hodinu.
Asi 10 minut před dopečením masa si připravíme bylinkové bagety. Podélně bagety rozřízneme, potřeme bylinkovým máslem (rozpuštěné máslo s utřeným česnekem, solí a petrželkou) a dáme rozpéct.
Upečená žebírka podáváme na talíři s rozpečenými česnekovými bagetkami a omáčkou barbecue.
Načítám komentáře...