Pečený vepřový ocásek
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kus (ocásek)
- česnek 2 paličky
- cibule 2 kusy
- rozmarýn 2 snítky
- šalvěj 2 snítky
- olej olivový 2 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na klínky, palice česneku rozkrojte na poloviny, část bylin nasekejte nahrubo. Pekáč vyložte cibulí, česnekem a bylinami, rozkrojené palice česneku zakápněte olivovým olejem. Do masa vetřete sůl, hrubě mletý pepř, nasekané byliny a položte je do pekáče. Podlijte trochou vody a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C.
2. Zprudka pečte asi 20 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a dopečte ještě asi hodinu. Do výpeku vymačkejte stroužky upečeného česneku a podávejte s dobrým chlebem.
Poznámka k receptu
Na tenhle kus masa narazíte u dobrých řezníků. Jde o část vepřové zadnice těsně pod ocáskem, na které je spousta chutného masa.
Načítám komentáře...