Pikantní vepřové knedlíčky s fazolovým salátem
Seznam surovin
- vepřové maso 200 gramů (mleté)
- žloutek 2 kusy
- strouhanka 5 lžic
- mléko 2,5 decilitru
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- koření chilli 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na opečení)
Na fazolový salát:
- fazole červené 500 gramů (vařené)
- cibulka jarní 2 kusy
- rajčatový protlak 50 gramů
- vývar drůbeží 1/2 decilitru
- paprička chilli červená 1 kus
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- cukr 1 špetka
- ocet
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme salát. Uvařené a odkapané fazole nasypeme do mísy, přelijeme je prochladlým vývarem ochuceným cukrem, octem, mletou paprikou, pepřem a solí a důkladně promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, protlak a chilli papričku nakrájenou na drobná kolečka, opět dobře promícháme a salát necháme v chladu odležet nejméně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
Strouhanku zalijeme mlékem a necháme nasáknout. V míse smícháme mleté maso se žloutky, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a chilli, dobře promícháme a směs necháme nejméně 15 minut odpočinout v chladu.
Masovou směs rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních knedlíčky. Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem, opečeme je ze všech stran dozlatova a podáváme s fazolovým salátem.
Načítám komentáře...