Pikantní vepřové knedlíčky s fazolovým salátem

Seznam surovin

Na fazolový salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme salát. Uvařené a odkapané fazole nasypeme do mísy, přelijeme je prochladlým vývarem ochuceným cukrem, octem, mletou paprikou, pepřem a solí a důkladně promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, protlak a chilli papričku nakrájenou na drobná kolečka, opět dobře promícháme a salát necháme v chladu odležet nejméně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.

Strouhanku zalijeme mlékem a necháme nasáknout. V míse smícháme mleté maso se žloutky, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a chilli, dobře promícháme a směs necháme nejméně 15 minut odpočinout v chladu.

Masovou směs rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních knedlíčky. Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem, opečeme je ze všech stran dozlatova a podáváme s fazolovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...