Pikantní vepřové nudličky s ovocem
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (kýta nebo panenka)
- mandarinky 2 kusy (nebo menší pomeranče)
- rajčátka cherry 150 gramů
- karambola 1 kus
- rajčatový protlak 2 lžíce
- cukr hnědý 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, lístky)
- sůl
Postup přípravy
Kůru z mandarinek okrájíme tenkým ostrým nožem tak, aby na ovoci nezůstala ani bílá vrstva kůry. Pak nad hlubokým talířem nebo mísou vyřežeme z mandarinek postupně jednotlivé dílky dužniny a odkapávající šťávu uschováme. Karambolu omyjeme a nakrájíme na plátky.
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme v pánvi na oleji. Přidáme protlak, sójovou omáčku, šťávu z mandarinek, cukr a jemně nakrájenou chilli papričku, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme malá rajčátka a karambolu a krátce prohřejeme.
Na závěr přimícháme dílky mandarinek a lístky koriandru a vše podle chuti přisolíme.
Načítám komentáře...