Pizzaiola - vepřové plátky s rajčatovou omáčkou
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (nakrájené na tenké plátky)
- rajčata 6 kusů (velká)
- česnek 2 stroužky
- kapary 2 lžíce
- oregano 2 lžičky (sušené)
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata přelijeme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi s olejem zpěníme nakrájený česnek, přidáme nakrájená rajčata a smažíme asi 10 minut, aby omáčka zhoustla.
Plátky masa omyjeme, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nekroutily. Maso vhodíme do další pánve s horkým olejem a osmahneme z obou stran.
Do pánve s měkkým masem přidáme omáčku z rajčat, ochutíme hrstí omytých kapar a oreganem, osolíme, opepříme, promícháme a ještě krátce podusíme.
Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka k receptu
Plátky masa můžeme před smažením zaprášit moukou, aby se rychleji zavřely a nepustily tolik vody.
Načítám komentáře...