Porchetta Pečená vePřová roláda
Seznam surovin
- vepřové maso 3 kilogramy (vykostěná krkovička)
- zelenina kořenová 1 kilogram (mrkev, petržel, celer)
- víno červené 200 mililitrů (suché)
- sůl
- pepř
Nádivka:
- játra 150 gramů (kachní)
- vepřové maso 200 gramů (mleté)
- cibule 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- mandle 70 gramů
- rozinky 100 gramů
- bylinky 1 svazek (velký mix)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. nejdřív připravte nádivku: cibuli nakrájejte nadrobno a pak ji opečte na oleji. přidejte očištěná a pokrájená játra, po chvíli i mleté maso a zprudka opečte. osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte mandle či pinie, rozinky a nasekané bylinky. důkladně promíchejte, stáhněte z plotny a nechte zchladnout.
2. krkovičku důkladně omyjte, osušte a pak ji ostrým nožem nařízněte tak, abyste ji mohli otevřít jako knihu a získali větší plát masa. naklepejte ho a pak maso z obou stran osolte a opepřete. navrch rozprostřete nádivku a krkovičku zarolujte do rolády. pevně ji svažte potravinářským provázkem.
3. kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na větší kusy. ty položte na dno hlubokého pekáče s poklicí. na zeleninu posaďte roládu, podlijte vínem a zhruba stejným množstvím vody a v troubě vyhřáté na 180°c pečte 3–4 hodiny. na poslední hodinu sundejte poklici. maso podlévejte výpekem.
Načítám komentáře...