Rychle restované vepřové s brokolicí a nudlemi
Seznam surovin
- vepřové maso (600-700 g libové)
- sójová omáčka 3 lžíce
- džus jablečný 3 lžíce
- ocet jablečný 1 lžíce
- cukr krystal 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- olej 1 lžíce (+ 1 lžička na smažení )
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- brokolice 1 kus
- nudle rýžové 1 balení (250g)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1 Maso nakrájejte na nudličky. V mělké míse smíchejte sójovou omáčku, jablečný džus, ocet, cukr, drcený česnek a 1/4 lžičky pepře. Přidejte maso, poválejte ho ve směsi a 15 minut marinujte.
2 V hlubší teflonové pánvi rozpalte lžíci oleje na vysokou teplotu. Maso vyjměte z marinády a ve dvou várkách ho rychle orestujte. Každá várka by měla strávit na pánvi asi 2 minuty. Opečené maso dejte stranou.
3Do pánve přilijte trochu vody, rozmíchejte v ní výpek z masa a přilijte tekutinu do marinády. Nakonec přimíchejte škrob.
4 Ve stejné pánvi na lžičce oleje osmahněte růžičky brokolice bez košťálů a tuhého stonku. Brokolici stále míchejte a smažte asi 2 minuty. Přilijte 1 hrnek vody a vařte asi 6–8 minut, dokud brokolice nezměkne.
5 Přimíchejte marinádu se škrobem, přiveďte znovu k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí omáčky. Vraťte maso do pánve, zatřeste s ní, aby se obalilo ve směsi, osolte, opepřete a ihned servírujte. 6 Podávejte s rýžovými nudlemi, které uvařte podle návodu na obalu.
Poznámka k receptu
Ideální způsob, jak připravit večeři rychlou a nepříliš kalorickou. A nemusíte kvůli ní ani chodit na velký nákup, protože nejspíš máte téměř vše běžně doma.
Tip: K rychlému orestování se zeleninou můžete použít i maso hovězí, kuřecí nebo plody moře.
Směs masa a zeleniny lze obměňovat na tisíc způsobů a využít v něm prakticky cokoli, jen dejte pozor, abyste to s počtem surovin nepřehnali a nevznikl vám „dort pejska a kočičky“
15 minut marinování
Načítám komentáře...