Segedínský guláš
Seznam surovin
- smetana zakysaná 100 gramů (kopeček na ozdobení)
- vepřové maso 1 kilogram (plec)
Na omáčku:
- pepř černý 1 špetka (mletý - dle chuti )
- sůl 1 špetka (dle chuti )
- paprika 1 lžíce (mletá )
- zelí kysané 500 gramů
- vývar masový 4 decilitry
- smetana 2,5 decilitru (12% )
- cibule 2 kusy
- sádlo 3 lžíce (škvařené )
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce (případně 2 lžíce )
- ocet (podle chuti )
- kmín 1 špetka (dle chuti )
Postup přípravy
Oloupané a nadrobno nakrájené cibule orestujeme dozlatova v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme omyté a na kostky nakrájené vepřové maso, opečeme ho, poprášíme mletou paprikou a kmínem, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 70 minut.
K podušenému masu přidáme proprané a překrájené kysané zelí a vaříme společně 20 minut. Pak přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně a ještě 15 minut povaříme.
Na závěr guláš dochutíme solí, pepřem a popřípadě octem a při podávání doplníme každou porci kopečkem zakysané smetany.
Načítám komentáře...