Srbské vepřové žebírko s rýží
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotleta)
- sádlo 2 lžíce
- cibule červená 2 kusy (středně velká)
- paprika červená 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- rajčata sterilovaná 400 gramů ( aneb cherry rajčátka)
- petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná)
- cukr 1 lžička
- sůl
- pepř
Na rýži:
- rýže dlouhozrnná 3 šálky
- voda 6 šálků
- cibule 1/2 kusu
- hřebíček 3 kusy
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchněte vodou a vsypte do vroucí osolené vody. K rýži přidejte cibuli, do níž jste zapíchli hřebíčky. Vařte po dobu uvedenou na obale.
Zatímco se vaří rýže, opečte na sádle dozlatova z obou stran kotlety (asi 3 minuty z každé strany). Maso poté vyjměte, osolte a opepřete.
V masovém výpeku opékejte nejprve cibuli, po chvíli přidejte papriku a nakonec česnek. Do směsi přidejte cherry rajčata a cukr. Můžete dochutit solí a čerstvě mletým pepřem. Vložte zpět kotlety a vše společně 5 minut prohřejte. Žebírko servírujte přelité omáčkou a s vařenou rýží.
Načítám komentáře...