Steak z vepřové plece se salátem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (plec nakrájená na steaky)
- olej olivový (na potření)
- sůl
- pepř
Salát :
- špenát 200 gramů (listy)
- slanina 100 gramů
- ředkvičky 1 svazek
- bageta 1 kus (starší)
- olej olivový
Zálivka:
- med 2 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžíce
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. steaky potřete olejem a zprudka opečte z obou stran na grilovací pánvi, doba záleží na výšce masa a na tom, jak propečené je chcete. nám stačilo 5 minut z každé strany. poté osolte a opepřete.
2. slaninu nakrájejte na kousky a vyškvařte na pánvi, bagetu natrhejte na kusy a přidejte ke slanině, aby se opekla. pokud je třeba, přidejte trochu oleje. ředkvičky nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky a přidejte k opraným špenátovým listům. promíchejte se slaninou, opečeným chlebem i výpekem, dochuťte solí a pepřem. smíchejte suroviny na zálivku a přidejte do salátu.
Načítám komentáře...