TRHANÉ VEPŘOVÉ
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kilogramy (plec)
- cibule 3 kusy
- česnek 4 stroužky
- pepř 1 lžička
- paprika červená 3 lžičky (koření)
- kmín římský 3 lžičky
- olej olivový 5 lžic
- sůl
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli nahrubo, česnek rozdrťte. Vše přendejte do pekáče, zasypte kořením, zalijte olejem, podle chuti osolte a důkladně promíchejte rukama, aby se kusy masa obalily ve směsi koření.
2. Dejte do trouby vyhřáté na 120 °C, podlijte trochou vody a pečte 7–8 hodin. Hotové maso natrhejte pomocí dvou vidliček na kousky.
Poznámka k receptu
Fantastický základ, který se dá použít rovnou do burgeru nebo dál upravit. Příprava trvá chvíli, maso se pak peče samo. Geniální!
Načítám komentáře...