Vařené vepřové maso
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (tučné, lalok, nebo hlava)
- křen 100 gramů (syrový, čerstvý)
- cibule 1 kus (velká)
- hořčice plnotučná (dle chuti)
- cibule (nakrájená nať)
- sůl 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
Očištěné vepřové maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pozvolna vaříme doměkka. Doba vaření závisí na druhu masa (cca 2 hodiny).
Křen oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka.
Uvařené maso necháme odkapat, nakrájíme ho na plátky, osolíme, posypeme cibulovou natí a podáváme s křenem, hořčicí a cibulí. Nejlepší přílohou je měkký čerstvý chléb.
Poznámka k receptu
Z vývaru z masa můžete uvařit jednoduchou a chutnou polévku. Zavařte do něj kroupy a polévku dochuťte česnekem, pepřem, solí a majoránkou.
Načítám komentáře...