Chirini brizola

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte zapékací misku nebo jinou nádobu, do které se kotlety vejdou tak akorát. na dno nalijte polovinu citronové šťávy, přidejte maso a zalijte zbytkem šťávy. Nechte 20 minut chladit v lednici, pak plátky masa otočte a vraťte do lednice na dalších 20 minut.

2. Vyjměte maso a otřete ho papírovou utěrkou, aby se zbavilo přebytečné šťávy. maso kontaktem s kyselou šťávou zbělá. Osolte ho, opepřete a grilujte na rozpáleném grilu asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte s lehkým salátem nebo dobrým pečivem.

Poznámka k receptu

Jednoduchý trik s marinováním v citronové šťávě dodá kvalitnímu vepřovému masu neuvěřitelnou křehkost a svěží chuť. nenechávejte ho ale v marinádě příliš dlouho, jinak citron masovou chuť přebije.

marinování 40 minut

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...