Chirini brizola
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (s kostí nebo bez)
- šťáva citronová 300 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Připravte zapékací misku nebo jinou nádobu, do které se kotlety vejdou tak akorát. na dno nalijte polovinu citronové šťávy, přidejte maso a zalijte zbytkem šťávy. Nechte 20 minut chladit v lednici, pak plátky masa otočte a vraťte do lednice na dalších 20 minut.
2. Vyjměte maso a otřete ho papírovou utěrkou, aby se zbavilo přebytečné šťávy. maso kontaktem s kyselou šťávou zbělá. Osolte ho, opepřete a grilujte na rozpáleném grilu asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte s lehkým salátem nebo dobrým pečivem.
Poznámka k receptu
Jednoduchý trik s marinováním v citronové šťávě dodá kvalitnímu vepřovému masu neuvěřitelnou křehkost a svěží chuť. nenechávejte ho ale v marinádě příliš dlouho, jinak citron masovou chuť přebije.
marinování 40 minut
Načítám komentáře...