Kapustový "špenát" s vepřovými kotletami
Postup přípravy
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a necháme ji rozpustit. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a rozinky a směs lehce orestujeme. Přidáme omytou kapustu nakrájenou na kousky, vše osolíme, opepříme a dále restujeme za stálého přelévání kapusty tukem vypečeným ze slaniny, dokud není kapusta měkká.
Vepřové kotlety na okrajích na několika místech nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na grilovací pánvi s rozehřátým olejem.
Kapustu rozdělíme na talíře a každou porci doplníme opečenou kotletou.
Poznámka k receptu
Přidejte do pánve spolu s rozinkami i několik nakládaných perlových cibulek.
Načítám komentáře...