Kotleta s jablky
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotleta s kostí)
- sádlo (na smažení)
- cibule 2 kusy (středně velké)
- jablka 4 kusy
- cukr krystal (na obalení)
- brambory (vařené k podáváná)
- petržel kadeřavá/kudrnka (najemno nasekaná)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
Na velké pánvi opečte na sádle kotlety. Osolte je, opepřete a přendejte na teplý talíř. Do výpeku vsypte cibule nakrájené na širší nudličky a nechte je opéct dozlatova. Pak přidejte jablka nakrájená na klínky
a obalená v krystalovém cukru, poduste, dochuťte solí a poté rozložte na kotlety. Posypte petrželkou a podávejte s bramborami.
Načítám komentáře...