Kotleta s rozmarýnek a česnekem I
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotlety)
- česnek 3 stroužky
- rozmarýn 3 snítky
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- cuketa 1 kus (menší)
- kuskus 400 gramů
- rajčátka cherry 2 hrsti
- olej 5 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuskus dejte do mísy, osolte, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody a mísu zakryjte fólií. Kotlety osolte, opepřete a opečte na 3 lžících oleje dozlatova. Udržujte je v teple.
2. Do pánve s výpekem dejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn krátce orestujte. Přidejte vývar a zredukujte tekutinu v pánvi na hustší šťávu.
3. Cuketu nakrájejte na kolečka, orestujte ji na zbytku oleje, osolte a vmíchejte ke kuskusu. Na stejné pánvi lehce opečte celá cherry rajčata. Kotlety podávejte přelité šťávou, s kuskusem a cherry rajčaty
Poznámka k receptu
Opravdu dobrá vepřová kotleta nepotřebuje mnoho nadstandardní péče, česnek a rozmarýn by měly jen podpořit přirozenou chuť masa, opečená rajčata se zase postarají o dostatek šťávy.
Načítám komentáře...