Kotletky zapečené se slaninou a sýrem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotleta)
- slanina anglická 4 plátky
- salám šunkový 8 plátků
- lečo 4 lžíce
- sýr tvrdý 120 gramů (nastrouhaný)
- smetana na šlehání 4 lžíce
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kotlety omyjte, osušte, osolte, opepřete a trochu naklepejte. Na olejem vytřené a rozehřáté pánvi prudce opečte kotlety z obou stran, aby se zatáhly.
Pekáček vytřete olejem, vyložte plátky masa, na každý položte plátek salámu, slaniny, lžíci leča a kopeček sýra. Zalijte smetanou, vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a kotlety upečte doměkka.
Podávejte s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...