Kotlety na jablkách
Seznam surovin
Marináda:
- olej olivový 100 mililitrů
- šalvěj 1 lžíce (natrhaných lístků)
- sójová omáčka 2 lžíce
Na pečení masa:
- vepřové maso 4 kusy (kotlety s kostí)
- jablka 2 kusy (velká)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl (k případnému dosolení)
Postup přípravy
Suroviny na marinádu smíchejte, uložte do ní maso a nechte marinovat v lednici přes noc.
Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a rozložte do pekáče.
Kotlety zprudka velmi krátce opečte z obou stran na pánvi se lžící oleje, přidejte do pekáče s jablky, zalijte zbylou marinádou a dejte péct do trouby zhruba na 15 minut. (Doba pečení závisí na tom, jak silné budou kotlety, maso se musí propéct i u kosti, ale nemělo by se vysušit.)
Poznámka k receptu
Zkuste kotlety doplnit jablečnou omáčkou, ideální přílohou pak bude rýže, ale postačí i dobré pečivo.
Načítám komentáře...