Kotlety s bylinkovým máslem
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (kotleta)
- máslo 125 gramů (změklé)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- pažitka 1 hrst
- oregano 1 hrst (čerstvé)
- česnek 1 stroužek
- olej 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Bylinky nasekejte najemno a smíchejte se změklým máslem. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti osolte a důkladně promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do lednice.
2. Kotlety osolte a opepřete. Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní maso z obou stran dozlatova. Opravdu kvalitnímu masu, například z přeštických vepřů, postačí 2 - 3 minuty z každé strany. Každou kotletu podávejte s poctivým plátkem bylinkového másla.
Poznámka k receptu
Květuščino bylinkové máslo udělá parádu na kotletách, ale můžete je použít i na steak, pstruha nebo jinou rybu. A samozřejmě jen tak namazat na chleba nebo topinku. V jednoduchosti je nejen krása, ale i chuť.
Načítám komentáře...